10 Ocak 2015 Cumartesi

Çikolata Topları






Lezzeti mükemmel olan aynı anda çok pratik ve kolay olan bu tatlı denemeye değer.





Malzemeleri:


  • 150 gr. Margarin
  • 3 Tatlı kaşığı kakao
  • 2 Paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 Su bardağı şeker

Üstü için dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz, fakat biz 180 gr. benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata, hindistan cevizi, antep fıstığı tozu tercih ettik.

Yapılışı:

İlk önce petibör bisküvilerimizi elimizle ufalıyoruz (tamamen toz haline getirmemeye dikkat edin). İçine kakao tozumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından orta ateşte margarinimizi iyice erittikten sonra şeker ve sütümüzü ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra bir müddet soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde bisküvilerimizin üzerine döküp bir spatula yardımıyla karışımımızı hamur kıvamına getiriyoruz. Ellerimizle yuvarlayıp küçük toplar haline getiriyoruz. Son olarak da dilediğimiz malzemeye (biz bu adımda erimiş çikolata, hindistan cevizi ve fıstık tercih ettik) buluyoruz. Bir müddet soğuduktan sonra servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Videolu anlatım için youtube kanalımıza bakmayı unutmayınız!
http://www.youtube.com/watch?v=MTPzCmYUaOQ&feature=youtu.be

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder