Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için malzemeler
160 gr. tereyağı
500 gr. pudra şekeri
60 ml. süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvıyağ ve yoğurt eklenir çırpmaya devam edilir.
Ardından diğer bütün malzemeler eklenir spatula ile karıştırılır. Hazırlanan kek harcı kaplara dökülür ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Üzeri için;
Tereyağı ve pudra şekeri tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpılır ardından süt ve isteğe göre çilek püresi ilave edilir. Sıkma torbasına alınır.
Fırından çıkan kekler oda sıcaklığında soğutulur ve üzerlerine kreması eklenir.Afiyet olsun!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder