17 Şubat 2015 Salı

Beşamel Soslu Mantarlı Krep

Malzemeler:
Krep için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu

Mantar için:
1 paket mantar
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ

Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un 
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış:
Öncelikle un ve kabartma tozu karıştırma kabına alınarak çırpılır.Yumurta,tuz,süt ve yağ eklenir çırpılmaya devam edilir. Hamur hazır olunca streç folya ile üstü kapatılıp beklemeye bırakılır.Bu sırada iç harç hazırlanır. Soğan ve biberler sotelenir. Mantar ilave edilir ardından süt eklenir daha sonrada baharatlar eklenir ve pişmeye bırakılır. Mantarlar piştikten sonra krepler pişirilir. Beşamel sos yaparken ise öncelikle yağ eritilir un eklenir ve kavrulur ardından süt ve tuz eklenir. Koyu bir kıvam elde edene kadar kısık ateşte karıştırılır. Her şey hazır olduktan sonra  kreplerin arasına beşamel sos sürülür, mantarlar eklenir ve rulo yapılır. Dilerseniz üzerine kaşarda eritebilirsiniz. Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder