28 Şubat 2015 Cumartesi

Kalbura Bastı Tarifi

Malzemeler:
4 bardak un
1 paket margarin
3/4 su bardağı irmik
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
Çeyrek limon dilimi

Yapılışı:
Tencerenin içine 2 su bardağı şeker,2 bardak su ve çeyrek limon dilimi eklenerek kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra ocaktan alınır.

Bir kabın içerisine un koyulur ve ortasına pudra şekeri,kabartma tozu,irmik,yumurta ve margarin eklenir. Bu karışım iyice yoğrulur ve iki parçaya bölünür. Bölünen hamurlar rulo şeklinde uzatılır ve ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölünür,el ile hafifçe yuvarlanır. Hamur parçaları rendenin üzerinde yuvarlanarak şekillendirilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarıldıktan sonra üzerinde şerbeti gezdirerek soğumaya bırakılır. Afiyet olsuun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder