Malzemeler:
1,5 litre süt
6 kaşık pirinç unu
4 kaşık nişasta
1,5 su bardağı şeker
Pudra şekeri
Yapılışı:
Sütü kaynaması için ateşe koyulur. Şeker ve pirinç unu eklenerek hızlıca karıştırılır muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır. Daha sonra fırın tepsisine bolca pudra şekeri dökülür. Kaynar muhallebiden bir iki kepçe alınarak tepsiye dökülür karamelleşmesi sağlanır. Altı tamamen kızardıktan sonra geri kalan muhallabi eklenir ve tepsi hemen ıslak havlunun üzerine koyulur. Bir kaç dakika ıslak havlunun üzerine bırakılır. Soğuduktan sonra istediğiniz boyutta dilimlere bölünür. Karamelli kısmı üst tarafa gelecek şekilde rulo şeklinde döndürülerek servis edilir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder