Cinnamon Rolls
Amerikalı şef Paula Deen'in tarifi olan ''Cinnamon Rolls'' yediğim en lezzetli hamur işlerinden biri diyebilirim. Daha önce yemediyseniz ve tarçın seviyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum. Tadı ve pişerken ki evi saran o kokusu tek kelimeyle harika! Ben kahve aşığı bir insan olduğum için kahve ile birlikte yemeyi tercih ediyorum ve size de öneriyorum. Umarım beğenirsiniz,tarifi denerseniz yorum yapmayı unutmayın.Şimdiden kolay gelsin :)Malzemeler:
Hamur için:
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
5 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
3 su bardağı un(az gelirse un ekleyebilirsiniz)
İç malzemesi:
1 su bardağı siyah şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
2 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
4 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Bir kasede sıcak su ile mayayı karıstırıyoruz. Başka bir karıstırma kabına sütü,şekeri,tereyağını,tuzu ve yumurtayı ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı unu azar azar ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından su ile karıştırdığımız mayayı ekliyoruz,geri kalan unu da ekleyip orta sertlik bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 1 saat kadar üzerini örtüp hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz,her iki parçayı da yarım cm kalınlığında açıyoruz. Erimiş tereyağını hamurun her tarafına sürüyoruz. Başka bir kapta tarçını ve şekeri karıştırıp yağladığımız hamurun üzerine döküyoruz. Çekilmiş cevizden de azar azar serpiyoruz. Daha sonra hamurumuzu çok sık olmayacak bir şekilde sarıyoruz. Ruloyu dilimliyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla diziyoruz,20 dk bekletiyoruz. 20C fırında 30 dk pişiriyoruz. Bu sırada üzeri için 2 su bardağı pudra şekeri ve 4 yemek kaşığı kaynar suyu erimiş yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Pişen ruloları fırından çıkarıp hazırladığımız glazürü ruloların üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder