4 Ocak 2015 Pazar

Soğan Çorbası (Soupe à l'oignon)


Fransız usulü soğan çorbası ilk başta bana garip gelse de tattığım zaman çok hoşuma gitmişti,bu yüzden sizlerle de paylaşmak istedim.Eskiden bol soğanla yapılan yemekler ucuz olduğu için tercih edilirmiş ve saray mutfaklarından ziyade köy mutfaklarında tüketilirmiş. Günümüzde de hala Fransa da çok tüketilen bir çorba çeşididir. Denemenizi tavsiye ederim,şimdiden kolay gelsin!! 

Malzemeler:
4 adet soğan(ince dilimlenmiş)
200 gram gravyer peyniri(dilimlenmiş)
1 su bardağı sek beyaz şarap(bunun yerine çok az olacak şekilde 1 kaşık sirke koyabilirsiniz)
3 su bardağı su
2 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
4 dilim kızarmış ekmek
biber ve tuz

Hazırlanışı:
Bir tencereye tereyağı konulup eritilir. Soğanlar atılarak sotelenir. Sotelerken üzerine 2 kaşık şeker serpilir ve sotelemeye devam edilir. Biraz koyuca bir sote elde edilir. Bir bardak şarap katılarak 5 dakika karıştırılır.
3 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edilerek,20 dakikaya kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edilir. Her kişi için bir küçük güveç hazırlanır. Güveçlerin dibine bir dilim kızarmış ekmek 4'e bölünerek yerleştirilir ve üzerlerine bir dilim gravyer peyniri koyulur. Soğan çorbası ilave edilir ve biber eklenir. Önceden ısıtılan 170C fırında 10 dakika pişirilmeye bırakır. Çorbalar servis kaplarına doldurulduktan sonra üzerine iki dilim ekmek ve peynir rendeleyerek servis edilir.Afiyet olsun!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder