20 Ocak 2015 Salı

Mercimek Köftesi

Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Maydonoz
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Mercimekler yıkandıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlanır. Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir ve dibi tutmasin diye arada bir karıştırılır. Ardından bulgurlar eklenir ve karıştırılır. Daha sonra demlenmeye bırakılır. Bu sırada başka bir tavaya zentinyağı dökülür ve soğan eklenir hafif pembeleşince salça eklenir ve  1-2 dakika kavrulur. Kavrulan soğanlara demlenen mercimekler katılır ve yoğurulur. Baharatlar eklenir. En son maydonazlar ince ince doğranarak eklenir tekrar yoğurulur. Yoğurduğumuz köfteler avuç içi ile şekil verilir. İsteğe göre marul ve üzerine limon sıkılarakta servis edilebilir. Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder