27 Ocak 2015 Salı

Süt Dilimi

Özellikle çocukların çok sevdiği hem sağlıklı hem de yumuşacık olan bu tatlıyı denemenizi öneririm.

Malzemeler:
2 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu 

Kreması için:
200 ml krema
1 paket krem şanti
1-2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
Öncelikle krema malzemeleri miksekler yüksek devirde çırpılır ve soğuması için buzdolabina kaldırılır. Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır daha sonra ise diğer malzemeler eklenir ve çırpılmaya devam eder. Hazırlanan kek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür. 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişirilir. (İlk 7.dakikasında kek kabarmasın diye fırının kapağını açıp kapatın). Pişen kekin ilk sıcaklığı gidince yağlı kağıdı çıkarıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimleriniz arasına hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder