İtalyan Mutfağı
İtalya denince aklıma ilk olarak Pizza ve Makarna geliyordu ancak geçen yaz tatilinde gitme fırsatı bulunca bu kültüre sanki saygısızlık ettiğim düşüncesine kapıldım, çünkü İtalyan mutfağının çok zengin mutfaklardan biri olduğunu gördüm aynı zamanda en eski mutfaklardan biri.İtalyan mutfağında zeytin yağında pişirilen yemekler ağırlıkta.Genel olarak et,sebze,deniz ürünleri ve hamur işleri ön plandadır. Her öğün 3-4 tabak yemekten oluşuyor. Burada yemekler sadece doymak için değil dostlarla vakit geçirmek amacıyla verilir bu nedenden dolayı yemekler normalden daha uzun sürüyor.
Peynirlerini de övmeden geçemeyeceğim Gorgonzola, Ricotta,Parmesan en ünlü olan peynirleri diyebilirim. İtalyaya gidip şaraplarını da tatmadan olmaz tabi ki onlarda yemekleri kadar leziz! Özellikle Toscano bölgesinde çok kaliteli şaraplar üretilmekte.Tatlılarına gelince ise iştah açıcı ve çok hafifler hepsinden tatmak isterdim fakat mümkün olmadığı için tattıklarımın arasından en beğendiğim Zabaglione ve Tartufo oldu diyebilirim.Eğer yolunuz düşerse mutlaka yemenizi öneririm. Ve son olarak ta kahvelerinden bahsetmeden geçemeceğim; İtalyada yıllık kişi başı 4,5 kg kahve tüketmekte olduğunu duyunca ilgimi çekti ve orada bulunduğum süreçte araştırdım tüm dünyada tanınan ve çok tüketilen kahvelerinin şunlar olduğunu öğrendim;Espresso,Cappucino,Cafe Latte. Herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum,yolunuz düşerse tavsiyelerimi unutmayın :) Hoşça kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder