17 Ocak 2015 Cumartesi

Mantı Tarifi

Çok zahmetli olmasına rağmen Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de süphesiz ki mantıdır. Bu tarifle aslında okadar da zorlanmayacaksınız. Eğer tarifimizi denerseniz bizimle paylaşmayı unutmayın,şimdiden kolay gelsin.

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Tuz

İç malzemeleri:
250 gr kıyma 
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz

Üzeri için:
Tereyağ
Yoğurt 
Nane
Pul biber

Hazırlanışı:
Bir kapta unun ortası açılır;yumurta,bir tutam tuz ve su eklenir kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamur börek hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açılır. Diğer taraftan kıymanın içine kırmızıbiber,karabiber,tuz ve rendelenmiş soğan eklenerek yoğurulur. Hamurlar kare şeklinde kesilerek içine hazırlanan kıymalardan küçük parçalar koyulur ve 4 köşesi bir araya getirilerek şekillendirilir. Kaynayan suya hazırlanan mantılar atılır ve 15-20 dkka pişirilir. Küçük bir kapta tereyağ eritilir hazır olan mantılar tabağa alınır. Üzerine yogurt,eritilmis yağ,nane,karabiber ve pul biber eklenir. Afiyet olsun!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder